onsdag 9 februari 2011

Ryggpass


Idag har jag kört lätta marklyft för andra gången sedan operationen. Känns bra att börja belasta magen indirekt lite mera nu. Att göra direkta magövningar funkar inte ännu. Nu ska jag njuta av solen en kortis innan jobbet! Ha de'!:)..

8 kommentarer:

  1. Hej! En liten fråga. Är det möjligt för dig att göra chins nu tre mån senare? Eller är magmusklerna för mycket involverade för att det ska gå..?Själv är jag förvånadsvärt fräsch men ska börja lite smått med lätt styrketräning nästa vecka, då har det gått 5 veckor efter min op. Ha en bra dag....

    SvaraRadera
  2. H Lollo, skönt att höra att det går bra:)... nej, chins är bara att glömma... Vanlig karaffer funkar heller inte ännu, jag behöver rygg el bröststöd.

    SvaraRadera
  3. Tack för ditt svar.... jag tolkar "karaffer" som latsdrag, är det rätt?? :)

    SvaraRadera
  4. Va f.n jäkla iPhone, ja latsdrag ska det stå haha:)..

    SvaraRadera
  5. Ja, och att du ska njuta av solen när klockan är 03:47 är också lite konstigt. ;-P

    SvaraRadera
  6. Haha sola i Karlstad vettu... :)
    Nä det är blogspot som inte har koll på klockan...

    SvaraRadera
  7. Är det p.g.a. själva operationen I magen, fixet med magmusklerna som gör att du inte kör tunga övningar eller är det för att du opererats med öppet snitt?
    Hur lång tid efter en graviditet bör man vänta med magövningar och var det att du började träna för tidigt som gjorde att dina magmuskler inte gick ihop?
    Tar det lika lång tid att läka ihopsydda magmuskler som det tar för magmusklerna att dra ihop sig naturligt?
    Sorry, 1000 frågor på en gång.... =O
    Förresten, jag har "flyttat". Min nya blogg är http://fighterbabe.blogg.se

    SvaraRadera
  8. Svar. ja, ja och ja:)...
    De har ju lossat alla vävnader från blygdbenet o upp till bröstbenet o sedan sytt i hop magmuskeln o sen sytt ihop såret tillbaka. Men det är magmuskeln som fortfarande är stram, öm och svag o den som hindrar mig. Läkningsprocessen tar upp till ett år och jag är fortfarande väldigt svullen.
    Mina magmuskler gick ihop efter graviditeten (den tredje). Men pga en försvagning i bukväggen, (medfött troligtvis) täta graviditeter som påfrestat den ännu mer, ett kejsarsnitt och tung träning gjorde att det inte kunde hålla ihop. Då det hände kunde jag inte krysta över huvudtaget o hade ont. Men nu blir jag lite starkare för varje vecka o det känns bra. Visst jag har ett fult ärr, men det sitter så långt ner så det döljer jag med bikinin, så det är det definitivt värt!...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.